højbed

De smukke og fleksible højbede

De smukke og fleksible højbede

Højbede er et fantastisk supplement eller erstatning for bede. De kan være store eller små. Faste eller mobile. Runde, firkantet eller trekantet. Du kan selv lave dem eller købe dem.

Den helt store fordel er at de kan komme op i højden, så man undgår at få ondt i ryggen når der skal luges. Samtidig kan de flyttes rundt og sættes andre steder i haven, alt efter hvordan nye ideer og behov springer frem fra år til år. Samtidig kan du få plads til et højbed i selv den mindste have eller terrasse. 

Højbede og kapillærkasser

Er man glad for at dyrke tomater, chili og agurker er man også ofte glad for kapillærkasser da de er designet så man ikke skal vande så tit som hvis man har plantet direkte ned i jorden. Desværre er de hvide flamingokasser også lige så grimme som de er praktiske.

Derfor er der også mange højbede er der designet, så de passer perfekt til flamingokassen og skjuler den på smukkeste vis.

Byg selv

Hvis du selv har lyst til at bygge dine egne højbede er der masser af inspiration at hente på internettet. Det vigtigste er at du skal sikre dig at det træ du vælger ikke er imprægneret, især hvis du har planer om at der skal være grøntsager i bedet. Alternativt kan du benytte dig af fiberdug og hæfte det op af siderne, inden du flyder jord i bedene. Så kan giften ikke trænge ind i jorden.

Samtidig er det en god ide at du ikke bygger dem bredere end 1,5 meter. Ellers vil du få svært ved at nå ind til midten efter ukrudt. Et andet godt tips og det gælder for både købte og selvbyggede hvis de står på græsset. Sæt dem så du kan komme rundt med en trillebør og græsslåmaskinen.