Misbrugscenter

Hvor længe skal en behandling vare på et misbrugscenter?

Hvor længe skal en behandling vare på et misbrugscenter?

Når man selv eller en, man kender, bliver indlagt på et misbrugscenter, så er et af de første spørgsmål, der melder sig: Hvor længe skal man blive her?

Det sker specielt fordi, det er en helt omvæltning af ens tilværelse, der finder sted, som man pludselig skal forholde sig til og være helt uvant omkring.

Stort set alle ens ting bliver taget fra en, og hvis der er tale om en indlæggelse og ikke ambulant behandling, så bliver man også frakoblet venner, familie, dagligdag og arbejde fraset den smule besøg, man får en gang imellem.

De færreste mennesker kan lide sådan en stor forvandling fra deres vante tilværelse, om der så er tale om en frivillig indlæggelse, eller det er blevet påkrævet fra alle instanser som kommune, arbejde og de nærmeste.

Især hvis man selv mener, man har styr på ens liv og så først noget nær, når det hele ramler sammen for misbrugeren, erkender, at man ikke kan holde sammen på livet mere, og der skal ske radikale ændringer for ens liv, hvis man ikke vil ende helt i hundene for bestandig.

Men ofte bunder denne frygt i frygten for det ukendte.

Der sker så mange forandringer på stort set alle parametre på samme tid. Så pludselig står man i ukendte omgivelser blandt ukendte behandlere, man ikke kender, som mener, de er til for at hjælpe en.

Ofte i den slags situationer har man heller ikke længere styr på livets sammensætning og forsømmer det meste i tilværelsen, så man er blevet mere eller mindre umyndiggjort og føler måske situationen lidt pinlig.

Her kan vi dog sige med det samme, at der absolut intet pinligt er ved at få en misbrugsbehandling mod et misbrug uanset omfanget af, hvordan denne behandling foregår.

Det er endvidere behandlerne, der bedst kan bedømme, hvor længe du skal være indlagt, og vi tør godt garantere, at du langsomt vænner dig til situationen og begynder at mærke en bedring!