apotek

Hvorfor gå på apotek?

Hvorfor gå på apotek?

Måske bruger du ikke apoteket særligt meget i din hverdag, og forbinder det fortrinsvis med et sted hvor du kan få udleveret din læge ordinerede medicin ved fremvisning af recept – og måske købe et glas Panodil.

Men apoteket er langt mere end blot et udleverings sted for receptpligtig medicin. Vidste du for eksempel at dit lokale apotek kan tilbyde hjælp til rygestop og rådgivning omkring diverse allergier? Eller at du på apoteket kan finde de reneste produkter til personlig pleje og hygiejne?

Apoteker varer i håndkøb på apoteket

Der ud over kan du, såfremt du ønsker at benytte kost tilskud eller natur lægemidler, finde disse i stort udvalg på dit lokale apotek. Fordelen ved at købe disse produkter på apoteket er at du her finder testede og godkendte varer inden for disse genrer.

Samtidig vil de dygtige og veluddannede medarbejdere på apoteket kunne yde kvalificeret rådgivning og vejledning angående indtag og anvendelse af disse produkter. Du kan altid spørge en farmaceut eller farmakonom til råds hvis du er i tvivl om hvordan et produkt virker, og forhøre dig om der er kontra indikationer ved produktet i forhold til anden medicin du tager. Og så kan du trygt anvende produktet uden at skulle være bange for bivirkninger.

Apoteket er også leveringsdygtigt i diverse pleje og hygiejne produkter, for eksempel til luse bekæmpelse, intim hygiejne eller behandling af eksempelvis fodvorter eller neglesvamp. Du finder desuden almindelig prævention så som kondomer og sæddræbende creme på dit lokale apotek, lige som du også kan købe graviditets tests og ægløsnings tests på apoteket. Skal du på ferie, kan apoteket hjælpe dig med udvælgelse af de rette produkter til dette formål, for eksempel insektmidler, solbeskyttelse og piller eller tabletter til forebyggelse af feriemave.

Du kan læse meget mere om dit lokale apotek på https://randersjernbane.apotekeren.dk/