fliserens

Professionel fliserens – når terrassen skal være rigtig flot

Professionel fliserens – når terrassen skal være rigtig flot

Når solens første stråler titter frem i det tidlige forår, er det så småt på tide at påbegynde årets havearbejde. Der er sikkert mange nedfaldne blade og grene, som skal fjernes, og døde planter som skal graves op. Og er du i besiddelse af en flisebelagt terrasse, havegang eller indkørsel, bør du kigge på om ikke den trænger til en omgang fliserens.

Hvordan ved jeg om mine fliser bør renses?

Når en flise belægning bliver lagt, vil samtlige fliser være pæne og ensartede i overfladen. Med tiden vil der dog som oftest ske det at fliserne bliver angrebet af algevækst eller det der kaldes flisepest. Flisepest kommer til udtryk ved hvide, grønlige eller gule pletter i flisernes overflade. Disse kan ligne fugleklatter eller blomster – men de er ingen af delene.

Faktisk består flisepest af lav, som er en symbiotisk organisme bestående af alger og svamp. Flisepest er utroligt hårdført og ernærer sig ved fotosyntese hvilket gør at det kan leve hvor almindelige planter må give op – for eksempel på golde sten overflader eller fliser som dem du har uden for dit hus. Og flisepest sidder utroligt godt fast, hvilket betyder at du skal have gang i professionel fliserens for at komme det til livs på effektiv vis.

Kan jeg selv rense mine fliser for flisepest?

Selv om du godt kan købe eller leje en højtryksspuler som kan bruges i forbindelse med rensning af fliser kan det ikke anbefales at du giver dig i kast med denne opgave på egen hånd. Du kan alt for nemt risikere at komme til at ødelægge flisernes overflade hvorved de bliver modtagelige over for fugt, og dermed mere sårbare over for eksempelvis frost skader.

I stedet bør du alliere dig med et professionelt firma som har specialiseret sig inden for fliserens – for eksempel Algebekæmperen. Læs mere på http://algebekaemperen.dk/