gulvafslibning på Fyn

Sådan gør du klar til at gulvmanden kommer

Sådan gør du klar til at gulvmanden kommer

advertorial

Inden gulvmanden kan komme og ordne gulvet i din bolig, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at gøre klar til det. Hvis du er i tvivl om, hvordan du helt præcist skal gøre, kommer vi med en guide her. 

Vi er blevet inspireret til guiden af firmaet Gulvkanonen.dk. Det er et stort firma, der dækker det meste af Danmark i forhold til afhøvling, slibning og efterbehandling af gulve. De har derfor godt styr på, hvordan du skal gøre klar til, at de eller nogle af deres kolleger kommer og ordner dit gulv. 

Først og fremmest skal du selvfølgelig have flyttet alle dine møbler ud af rummet, så gulvmanden kan komme til med slibemaskinen. Der ligger altså en del arbejde i at rydde alle møblerne væk. Derefter skal du tjekke, om der er nogle skrammer på gulvet, der skal repareres. Det kan være søm, der stikker op eller lignende problemer. 

Derefter skal du dække af de steder, hvor du ikke vil have, at der lander støv fra slibearbejdet. Hos Gulvkanonen fortæller de, at de har et sugeapparat, der suger 95 % af støvet, men at det selvfølgelig ikke kan undgås, at der kommer til at være noget støv. 

gulvafslibning på Fyn

Fej gulvet og ordn fugerne

Mange tror, at de skal gøre gulvet grundigt rent, inden gulvmanden kommer. Det er der dog ingen grund til, da det øverste lag af gulvet jo alligevel bliver slebet af. Det er dog vigtigt, at du fejer gulvet, inden gulvmanden går i gang, så der ikke ligger partikler på gulvet, der kan være irriterende. 

Derudover bør du også undersøge fugerne i gulvet. Hvis der er nogle steder, hvor fugerne gaber, kan du købe noget spartelmasse, som du kan komme i. Du behøver ikke at bekymre dig så meget om, om det bliver pænt, da der jo skal slibes igen bagefter.