skøde

Skal du købe bolig? Så husk dette

Skal du købe bolig? Så husk dette

Listen kan hurtigt blive lang, når man skal købe en bolig. Det kan være, man skal have bestilt forskellige rapporter og gennemgange af huset, før man sætter sin underskrift – og det er der ikke noget at sige det. Det er en stor investering, man gør sig. Og derfor er der også mange detaljer og formalia, man gerne vil have styr på, før man køber boligen. 

Nogle af de ting, man kan gennemgå er bl.a. tilstandsrapporten – her får man et overblik over husets stand, og får en fornemmelse af, at om der kommer til at være ekstra udgifter, man skal være opmærksomme på. Dette kan man også sammenholde med boligens el-rapporter, energimærkning m.m.

 

Noget der også er vigtigt er at få udarbejdet et skøde. Et skøde er et dokument, som fastsætter, hvem der er boligens ejer. Skødet skal efterfølgende også tinglyses, og herefter er det ikke længere muligt, at sælger kan foretage et såkaldt dobbeltsalg. Skødet og tinglysningen er derfor dokumenter, som sikrer dig din retmæssige rådighed over boligen. Efter tinglysningen er det nemlig heller ikke mulighed for eventuelle kreditorer m.m. som sælger måtte have, at kunne tage boligen som sikkerhed. 

Få hjælp fra en boligadvokat

Hvis du ønsker hjælp til alle disse ovenstående ting, så er det en fordel at kontakte en boligadvokat. På den måde er du også sikker på, at du får kigget på alle de relevante dokumenter og ting, der er i forbindelse med et boligkøb. Det kan nemlig være en mulighed for at få en god start på ens boligkøb, hvis man kontakter en boligadvokat. Her kan du også få hjælp til et skøde og den efterfølgende tinglysning, der skal være. Hvis du gerne vil godt fra start med en boligadvokat, så kan du med fordel kontakte eBoligadvokat. De har solid erfaring på netop dette område.